Arašidová nátierka

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 13. mája 2019     Dĺžka videa: 0 minút 49 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Netradičná raňajková inšpirácia.

Postup

  1. 1

    Arašidy rozmixujeme, pridáme masť u slanej varianty alebo maslo u sladkej. Do slanej môžeme pridať soľ, solčanku, papriku a čierne korenie a nadrobno nakrájanú cibuľku a pórik. Všetko to dobre premiešať a natierať na chlieb alebo pečivo. Nakoniec posypať pažítkou. U sladkej varianty možno pridať vanilkový či škoricový cukor a natierať na vianočku alebo iné sladké pečivo.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Daju sa arasidy rozmixovat na hladko? Predstavujem si to ako pastu. Mam kavomlyncek, ktory pouzivam len na mletie semien, tak tam to vyskusam zomliet.
Vymazať
Marienka, v mixéri sa dajú ľahko rozmixovať s tekutinou, v tomto prípade s masťou alebo maslom
Vymazať
Nuž, o arašidovej nátierke som čítala tuším v každej knihe z amerického prostredia a dosť sa spomína i v amerických filmoch. U nás sa nepredávala, čo mi bolo dosť ľúto, keď ju tam všetci jedia, aj ja by som chcela ochutnať! Časy sa zmenili, nátierka sa v obchodoch objavila, s radosťou som ju kúpila a poďho ochutnávať. Skúsila som na sladko, s džemom - veď ako v Amerike, skúsila som na slano, ale nechutila mi ani tak ani tak. Asi mesiac na mňa pozerala z police v chladničke, potom som ju pleskla do koša. Nuž, nie vždy je dobré ak dostaneme to, po čom sme túžili.
Vymazať
Mne arašidové maslo veľmi chutí,sice prvý šmak bol prekvapením-slanosťou,ale druhý hlt už mi chutil aj bez ničoho.Len škoda,že to je tak kalorické a musím sa krotiť.
Vymazať
Sovka62, tu sa nejedná o arašidové maslo (americké), tu ide o chutnú nátierku z arašidov. Jasné, nie všetko každému chutí. Ale určite táto nátierka chutí inak ako pôvodné arašidové maslo z obchodu.