Makové RAW guľôčky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 8. mája 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 14 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Nepečený dezert bez múky a bez pridaného cukru!

Suroviny

30 g mletý
1 ks zrelý
2 PL
2 PL
1 PL

Postup

  1. 1

    Mak zomelieme. Banán popučíme. Sušené brusnice namočíme vopred do vody aspoň na 30 minút a potom dobre scedíme.

  2. 2

    Všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme hustú tvarovateľnú hmotu. Formujeme malé guľôčky, do ktorých vložíme brusnicu. Guľky ukladáme do košíčkov a necháme vychladiť. Dobrú chuť!




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Celkom fajn...ale prečo vkladáš len jednu brusnicu, je ju vôbec cítiť tam, nebolo by lepšie brusnice zmiešať s celou hmotou? Prípadne do stredu vložiť niečo iné - nejaký oriešok?
Vymazať
@Evanaaa (15.1.2018 16:12)

Ja som niečo podobné robil s višňami a všade som dal len jednu a bolo ju tam cítiť, ale potom som robil zase niečo podobné, ale trochu iné s egrešmi, dal som do stredu jeden egreš a moc ma to neoslovilo, lebo egrešová chuť tam dosť zanikala podľa môjho názoru. Ale tak s brusnicou som nikdy ešte nerobil, tak ti neviem poradiť. No s orieškom netuším, ako by to mohlo spolu fungovať, kedysi sa predávalo v obchodoch niečo také tyčinkovité, volalo sa to tuším Duplo, ale nie som si istý, každopádne to bolo niečo ako Kinder Bueno, ale predsa iné, to mi ale nechutilo (ani to Duplo, ani to Bueno).
1x evanaaa
Vymazať
@Evanaaa (15.1.2018 16:12)

Ja by som brusnie rozmixovala do cesta a ako pises, dnu by som vlozila mandlu, alebo lieskovec, ci vlasak :)))))))))). Inac moc fajn, pacia sa mi taketo recepty
1x evanaaa
Vymazať
@Evanaaa (15.1.2018 16:12)

Banán s makom a ovsenými vločkami dá guľôčkám určitú špecifickú chuť. Keďže sa chcem vyhnúť pridanému cukru, s banánom sú dostatočne sladké a hmota má celkom dobrú chuť a aj konzistenciu na vygúľanie. Brusnice sú síce veľmi zdravé, ale tie sušené veľkoplodé sa predávajú väčšinou presladené - s pridaným cukrom. Preto len jednu. A tiež preto, lebo keď ich namočíte vopred do vody, patrične naboptnajú a do takej malej guľky jedna celkom postačuje nielen čo do veľkosti, ale aj na samostatné vychutnanie jej sladkokyslej chuti. Vyhýbam sa mixovaniu viacerých druhov ovocia naraz, lebo nie vždy je výsledok dobrý a vznikne nedefinovateľná "pachuť". Ale fantázii sa medze nekladú. Ďakujem za komentár.
Vymazať
Presne ako pises, susene brusnice su prisladene, teda uz to nie je bez pridaneho cukru, pouzila by som nejake susene ovocie bez cukru ako napr. slivky, moruse, mango a pod.