Orechové košíčky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 20. decembra 2018     Dĺžka videa: 2 minúty 31 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Chutný jednoduchý koláčik, pozrite si toto video a budete ho vedieť urobiť

Jednoduchý videorecept na chutné koláčiky, ktoré sú vhodné napríklad aj na Vianoce. Zoznam surovín a textovú verziu receptu nájdete aj na www.varecha.sk/69667

Suroviny

Cesto:
250 g
150 g
70 g
1 ks
1 PL
100 g mleté
1 KL
Plnka:
4 ks
200 g
1 bal.
250 g
Poleva:
200 g

Postup

  1. 1

    Cesto: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a práškový cukor, pridáme vajce, palmarín, mleté orechy, kakao a vymiesime hladké cesto. Formičky vymastíme a vysypeme múkou. Cesto po kúskoch vkladáme do formičiek a natenko roztlačíme. Upečieme pri teplote 180 °C, kým sa nezačne cesto oddeľovať od formičiek. Vyklopíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: vajíčka rozbijeme do hlbšej misy, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Pena musí zhustnúť a klesnúť na polovicu objemu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach zašľaháme vychladnutú penu na hladký krém.

  3. 3

    Plnkou naplníme vychladnuté košíčky, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Košíčky sú výborné, v rodine veľmi obľúbené. Nie vždy sa mi vydarí tá plnka. Keď šľahám elektrickým šľahačom nad parou,,, vznikne mi len pena a nie a nie zhustnúť. Má sa to len ručne šľahať alebo elektrickým pri malých otáčkach?. Už som skúšala krém len zo žltkov. Aký je presný postup?
1x haji, fyzche
Vymazať
Krásne košíčky, veľmi ich ľúbime. Ja pod plnku ešte dávam trošku pikantného ríbezľového lekváru. Prosím ťa, doplň do bodu 1 kakao - že aj to ide do cesta, v rozpise surovín síce, je ale . . .
Vymazať
@esi (17.12.2017 05:45)
Pena musí klesnúť asi na polovicu, vtedy je už dosť hustá a pri chladnutí ešte zhustne.
Ja šľahám elektrickým šľahačom a vždy sa mi podarí.