Slané syrové zvieratká

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 30. januára 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 35 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Nebojte, nejdeme piecť zvieratká. Ideme piecť slané chrumkavé postavičky v tvare zvieratiek

Slané syrové chrumkavé napríklad k televízoru, alebo vhodné na oslavu. Inšpirované receptom od Boise, ktorá použila iné formičky a urobila krásne slané syrové srdiečka

Suroviny

400 g
250 g
150 g (ideálne údený)
2 ks
1 čl
1 ks (na potretie)

Postup

  1. 1

    Tvrdý syr nastrúhame a zmiešame ho s múkou, žĺtkami, soľou a maslom. Za brblania, že je to sypké nakoniec vypracujeme prekvapivo kompaktné cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na cca 0,4 cm a vykrajujeme rôzne radostné veci. Ja som zvolila srdiečka, po týždňovom pečení som rada, že ešte vidím. Kľudne sa s tým ale vyhrajte a doprajte si viac tvarov.

  3. 3

    Vykrojené záležitosti potreme vajíčkom (keďže vajcia sú túto sezónu považované za hodnotný dar, ja som žgrvačne na potretie použila len bielko, ktoré mi zostalo, keďže do cesta idú len žĺtka...muhahá, ušetrila som jedno vajčisko!!!!) zmiešaným so soľou a posypeme sezamom, prípadne dáme mandľu, čo kto má rád.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlata. A to je všetko, potom už len necháme vychladnúť a odháňame hladné krky napríklad do momentu štedrého večera, kým im to začneme podsúvať s brblaním, že na ktorého oného som to piekla keď nejedia...




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Podařená srdéčka, dokonce v tom sladkém přetlaku slaný recept - to se cení. Jsi šikulka a ještě v posledním tažení vložíš recept, děkujeme!
Vymazať
aale, naša stará dobrá @boise , vitaj, rada ťa vidím :-)
Robievam takéto syrové slanosti rada, ja mám len iný pomer surovín. Uložíme, vyskúšame aj takto.
Krásne Vianoce a a všetko dobré v novom roku!
Vymazať
Já jsem zrovna včera dělala škvarkové tyčinky na posezení s kamarádkami a jen se po nich zaprášilo :-D. Tohle slané pečivo je skvělé!!! Krásný recept!!! :-)
Vymazať
Toto syrové pečivo robím každé Vianoce, je výborné. Srdiečka sú veľmi pekné.
Vymazať
Vyskúšané, a keďže som bzl, dala som múku,akú som našla doma, a to cirokovú, pohánkovú a mandľovú a okrwm naska som pridala aj bravčovu masť, vyšli super, sú síce krehké, ale mňamky,prudko návykové.
Vymazať
Ahoj, dakujem sa dobry a rychly recept. Hned som ho vyskusala. A v narocnom predvianocnom zhone si si zachovala aj humor...