Bystrý zákusok s makom

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 14. januára 2019     Dĺžka videa: 2 minúty 5 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Veľmi jednoduchý makový zákusok

Pochutnajte si na jednoduchom makovom zákusku. Videorecept inšpirovaný skvelým zákuskom od Varecháčky Ancicky. Zoznam surovín a postup nájdete rozpísaný v textovej podobe tu: www.varecha.sk/66338

Suroviny

10 ks
250 g
200 g
200 g mletý
250 g (alebo maslo) roztopené
1 l

Postup

  1. 1

    Najprv rozpustiť maslo a nechať vychladiť. Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min, aby sa cukor rozpustil počas šľahania.

  2. 2

    Pridať roztopené maslo zašľahať.

  3. 3

    Múku zmiešať s makom

  4. 4

    a vsypať do piškoty a zľahka zamiešať.

  5. 5

    Do toho pridať mlieko a taktiež zľahka zamiešať.

  6. 6

    Keď je zmäs zamiešaná, vyšľaháme z bielkov sneh do tuha a vmiešame do cesta.

  7. 7

    Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech - do hlbšieho plechu /20 x 30 cm/.

  8. 8

    Vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 170 °C ,1 hod a 10 min. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať poriadne vychladnúť. Môžte použiť aj väčší plech, ale nebude zákusok taký vysoký.

  9. 9

    Dobrú chuť.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Nerozumiem - nechýba v tom postupe niečo? Pripadá mi to úplne ako štandardný makový pišktót, ktorý robievam ale nikdy sa takto nerozdelí. To skutočne sa samo takto rozvrství? Ak áno, tak klobúk dolu - naozaj chytrý zákusok. V takom prípade budem musieť rozhodne vyskúšať, hlavne zo zvedavosti, ale aj preto, že môj muž mak miluje. Ukladám.
Vymazať
@Ancicka (11.1.2017 15:44)

ďakujem za odpoveď, ak som vyvolala dojem, že nedôverujem postupu, tak sa ospravedlňujem, myslela som to skôr tak, že či nejakou technickou chybou alebo zlomyseľnosťou PC techniky niečo nevypadlo alebo pod. Naopak, viem, že si mimoriadne skúsená pekárka a cukrárka, viaceré Tvoje recepty mám uložené aj som vyskúšala, takže Tvojim receptom úplne dôverujem a ďakujem za ne. Veľmi som na tento koláčik zvedavá, zatiaľ ešte stále dojedáme vianočné prebytky, tak potom vyskúšam.
Vymazať
Zázračný zákusok som skúšala podľa receptu od @Adenka. Bol síce bez maku, príprava podobná, veľmi jednoduchá. Chuťou ma však vôbec neočaril.
Vymazať
Mam podobnu skusenost ako Natasha1. Kolac bol ako gumovy, bez vyraznej chuti. Taky, ked uz nevieme co vymysliet. V podstate sme ho len ochutnali, zbytok zjedli straky.
Vymazať
Anicka, hladala som v Tvojom recepte plnku. Nuz ale, ked som si to este raz precitala, tak tam plnka nejde. Takyto krasny vysledok som necakala. Si macherka, ako vzdy.
Vymazať
Chytrý koláč už jsem viděla, ale chytrý a ještě makový vidím prvně. Díky za receptík, moc se ti povedl, milá @Ancicka ! Jsi šikulka!
Vymazať
Ja zasa premýšľam ako je možné , že spodná časť je bledá , prostriedok je makový , a vrch je upečený doružova - to je normálka ten vrch . Ked v bode č.7 vidím že všetko sa dá len na plech upiecť , to je len jedno cesto a aby z neho vzniklo takéto niečo , to mi tam nejak nesedí . asi to treba vyskúšať .