Cviklové tiramisu

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 19. apríla 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 32 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Netradičná varianta slávneho talianskeho dezertu

Máte radi tiramisu, vyskúšajte túto netradičnú verziu s cviklou. Prípadne si pozrite videorecept na Pravé Tiramisu

Suroviny

400 g
100 g
100 ml
podľa chuti
podľa chuti alebo balzamikový ocot
podľa chuti
podľa chuti

Postup

  1. 1

    Nakrájame si cviklu na menšie kocky a asi 2/3 zmiešame spolu s čiernym korením,2 štipkami drveného kmínu, soľou a balzamikovou redukciou, v ktorých budeme tiramisu podávať. Zvyšok cvikly vyšľaháme s mascarpone na jemnú zmes. Túto zmes tiež ochutíme kmínom, soľou a čiernym korením. Teraz vyšľahame šľahačkovú smotanu, kto chce posolí, ja už som nesolila.

  2. 2

    Do servírovacích pohárov si dáme najprv cviklu na kocky, potom ide vrstva s mascarpone a na to šľahačka. Na dekoráciu som kvapla po stranách balzamiko, do šľahačky som strčila petržlenovú vňaťku a posypala kmínom, kto chce môže použiť napríklad ľanové/sézamové semiačka, mňa to nenapadlo, až teraz:-). Dúfam, že Vám bude chutiť:-)!!!




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Viem si tento pohár živo predstaviť ako by vynikol pri údenom a klobáske....... A veru trošku toho chrenu by to ešte viac prevoňalo.
Vymazať
no mozte ho tam pridat ak vam chyba, u nas sa veru dnes podaval a na tole nechybala ani klobaska ani cvikla s chrenom ani udene, ani hrudka...
Vymazať
Neviem si predstaviť tú chuť, čakala som sladký recept, ale vyzerá to krásne "okato", určite na skúšku niekedy pripravím, ďakujem :)
Vymazať
Aj ja cviklu pouzivam nasladko a kavove tiramisu mojmu drahemu nechuti. Dufam, ze toto bude, urcite vyskusam :)
Vymazať
Juj, ona je naslano, ranne zlepene oci :) nevadi, aj tak spravim, a just :)
Vymazať
@sisok , hej, je na slano, slane tiramisu, ale keby si pocukrila bola by na sladko, ale to som neskusala ;-)... ked chces skus tak ako som pisala ja alebo poexperimentuj a bude z toho sladke tiramisu, aj to sa da, ale ja som mala vcera chut na nieco take, sladkych veci sme mali napecenych dost;-))) vesely velkonocny pondelok !