Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 9. marca 2019     Dĺžka videa: 11 minút 2 sekundy.

Foto a video: TV Varecha

Známy slovenský politik Richard Sulík pripravil trojfarebné gnocchi ako hlavný chod.

Gnocchi sú niečo ako naše halušky, len sa na ich prípravu používajú varené zemiaky. Urobíme si tri rôznofarebné verzie - červené gnocchi v rajčinovej omáčke, biele gnocchi v gorgonzolovej omáčke a zelené gnocchi s bazalkovým pestom.

Pozrite si aj ďalšie videorecepty Richarda Sulíka: Jednoduchá hrášková polievka podľa Richarda Sulíka

Suroviny

750 g (varené)
150 g
150 g
3 ks
12-15 g
Červená paradajková omáčka:
 čerstvé
 (v konzerve)
Biela gorgonzolová omáčka:
Zelená omáčka - Pesto:
 strúhaný
 strúhaný

Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu do veľkého hrnca.

  2. 2

    Uvarené ošúpané zemiaky prelisujeme, resp. popučíme. Ideálne je, ak ste zemiaky uvarili deň predtým, bude sa s nimi lepšie pracovať.

  3. 3

    Do rozpučených zemiakov pridáme 150 g krupice a 150 g hladkej múky, soľ , nastrúhaný muškátový oriešok a žĺtky. Vypracujeme cesto.

  4. 4

    Cesto rozdelíme na dve polovice a a každú vyvaľkáme na dlhý slíž. Pokrájame na malé kúsky a vyšúľame ich. Každý šúľok pritlačíme vidličkou, vytvoríme tak vzor charakteristický pre gnocchi.

  5. 5

    Gnocchi dáme do vriacej vody, občas premiešame. Varíme 3-4 minúty, až kým nevyplávajú na vrch.

  6. 6

    Medzitým si pripravíme ľadovú vodu so studenou vodou a kockami ľadu. Uvarené gnocchi pomocou sitka preložíme do ľadovej vody.

  7. 7

    Keď sú gnocchi schladené, klesnú na dno misky s ľadovou vodou, scedíme ich a polejeme olejom, aby sa nezlepili.

  8. 8

    ČERVENÁ PARADAJKOVÁ OMÁČKA: Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme cesnak a prípadne štipľavú habanero papričku. Primiešame pretlak a drvené lúpané paradajky. Do uvarenej omáčky pridáme pár kúskov pokrájaných čerstvých paradajok a okoreníme.

  9. 9

    BIELA GORGONZOLOVÁ OMÁČKA: Zohrejeme smotanu a v nej rozpustíme gorgonzolu pokrájanú na kocky. Pomer približne 1:1, čiže na 200 g smotany dáme 200 g gorgonzoly.

  10. 10

    ZELENÁ OMÁČKA - PESTO: Medzitým do misky od mixéra vložíme bazalku, strúhaný parmezán, nastrúhanú citrónovú kôru, soľ a korenie. Zalejme olivovým olejom a na konci pridáme opražené píniové oriešky. Rozmixujeme.

  11. 11

    Gnocchi opražíme na panvici s olejom do zlatista. Opražené gnocchi rozdelíme do jednotlivých omáčok. Tretinu primiešame do paradajkovej omáčky, druhú tretinu do gorgonzolovej omáčky a zvyšok zmiešame s pestom.

  12. 12

    Naložíme jednotlivé gnocchi na tanier. Dozdobíme strúhaným parmezánom, pridáme pár lístkov bazalky a hotovo. Dobrú chuť!




Diskusia k videoreceptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Páči sa mi to. Nikdy mi nenapadol ten šok s ľadovou vodou. Vyskúšam.
Ale priestor na reklamu pred eurovoľbami si našiel dobrý :-)
Vymazať
Aj mne sa recept páči. Odhliadnuc od istých okolností musím povedať, že sa zvŕta pri príprave jedla šikovne.
Vymazať
Na Vareche som od r.2013! Mám ju naozaj veľmi rada, množstvo receptov mám uložených a množstvo receptov som zaradila do svojho repertoáru.
Na Varechu som sa prihlásila v "turbulentných časoch" Pusty",kedy bolo na Vareche často dosť dusno a vtedy som urobila rozhodnutie,že ja svoj recept sem nikdy nepridádam a nevystavím sa tak zbytočným útokom!
Na Varechu ale chodím skoro denne, mám tu obľúbených mnoho prispievateľov,ktorých spoznám už podľa obrázku,keď pridajú nový recept napr:
Kukulienka,Ancicka,Kimlo,Cezninaz,Izabella,Olinecka,Klukodvody,Sonulienka,Palokuchki,Tinka,Tatranka,Sracz, no proste je ich ešte strašne veľa! Všetci sú úžasní, v každom recepte môže človek nájsť niečo nové a niečo o čom doteraz ani netušil!
A teraz prečo som sa rozhodla ozvať?
Dosť ma zarazilo,keď sa pri recepte na hráškovú polievku zjavil vysmiaty p. Sulík.
Povedala som si,no dobre,ale dnes ďaľší?!!!! A koľko ich ešte bude? To fakt už aj sem budeme miešať politiku? Lebo podľa mňa o nič iné nejde! To už ozaj nemôžem doma otvoriť pokojne otvoriť ani chladničku,aby mi odtial nevyskočil p.Sulik,alebo nejaký iný politik!
Viem,že to či ja budem naďalej chodiť na Varechu,alebo nie je pre nikoho dôležité,ale pokiaľ bude serial s príspevkami všestranného pána Sulíka pokračovať ,dobre si rozmyslím,či sem ešte nakuknem! Alebo mieninite pokračovať s príspevkami aj s inými politikmi so širokého politického spektra?
Prepáčte,ak otravujem,ale nedalo mi!
Vymazať
@Ceresnicka (9.3.2019 16:33)

súhlasím
keď sme tu občas nadhodili dáku vetu o politike-boli sme redakciou zahriaknutí..
a teraz tu dáva opakovane Sulíka v zástere s logom strany..
dvojtvárnosť....
prečo..??
žeby začali dávať kandidátov na prezidenta s ich milovanými receptami..??
vyzývam redakciu
nech nám to vysvetlí..
ďakujem
Vymazať
Viem, že som od určitej doby redakciou nie obľúbená, ale aj napriek tomu sem rada chodím a pridávam recepty. Aj dnes som pridala dva. A rada skúšam tu pridané recepty. Ale tiež ma toto veľmi zarazilo. Ja som tu už od roku 2011 ale tiež som takéto niečo nezažila pliesť sem politiku. A nech mi nik nepovie, že to nie je politika zavlečená na varechu veru je! Veľmi ma to mrzí!!!! A vysvetlenie či on sem nemôže dávať recepty u mňa neobstojí keď má zásteru SAS!!!! Je to zámerné? Aj ja by som bola rada keby to niekto z redakcie vysvetlil. Srdečne ďakujem a prajem pekný sobotňajší podvečer.
Vymazať
@Sonulienka (9.3.2019 17:53)
neviem o tom, že by ste bola nie obľúbená, naopak ja som napríklad veľmi rád pozerával vaše nápady na nápadoch, rovnako aj recepty máte dobré. Ospravedlňujem sa v mene redakcie, ak ste mali dojem, že nie ste obľúbená, to bolo určite nejaké nedorozumenie.
Vymazať
@Ceresnicka (9.3.2019 16:33)
politikov sme akceptovali, s tým, že budú z viacerých táborov. čiže pridáme ešte aj videorecepty politikov z iného spektra, ale nebude to dlhodobá a pravideľná rubrika, je to skôr výnimka. Čiže nebude tu veľa politikov.
Vymazať
Tomas tak to ma veľmi teší, lebo práve som sa bála, že Vy sa na mňa hneváte. Nie je za čo sa ospravedňovať. Ideme ďalej. A dúfam, že naozaj bez politikov. / Len zopár!!/
Vymazať
Milý Tomáš,
Ďakujem za vašu reakciu!
Aj tak som presvedčená,že politici (politika) na Varechu nepatria.Myslim si,že aj keď dáte niekoho z iného politického spektra,vždy sa bude niekto cítiť dotknutý. "prečo práve tomuto robia reklamu a prečo nie aj tomuto"
Je to podľa mňa na tenkom ľade! Lebo ak ste sa v minulosti vyhradzovali voči vnášaniu politiky na stránky Varechy (podľa mňa správne) neviem ako teraz chcete tomu zabrániť?
Ja osobne už mám plné zuby tých letáčikov v poštovej schránke,vyskakujúcich politic.reklám na počítači,v novinách,časopisoch....atď.
Varecha je pre mňa oázou kľudu a pohody,cítim sa tu ako v rodine a mrzelo by ma keby tomu už tak nemalo byť!


Pekný večer
Vymazať
Ou jes, a kedy bude variť napr. pán Kotleba? V zelenej zásterke a s adolfovskými fúzikmi bude isto sexy i sexi (oba výrazy sú gramaticky správne. Overené u juls.savba.sk) Sorry že nie sorry, ale toto ste prepískli. Však ste mohli napísať, že TV Varecha potrebuje sponzorov.