Jogurtové chrumkáčiky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. februára 2019     Dĺžka videa: 2 minúty 10 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Slané chuťovky k televízoru či k pozeraniu Youtubu.

Slaná chuťovka na víkendové či sviatočné chvíle. Recept inšpirovaný rovnomenným receptom Jogurtové chrumkáčiky od Varecháčky Izabella929

Suroviny

200 g
100 g margarín
1,5 dl
 podľa svojej chuti
 na potretie

Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som si preosiala hladkú múku,,,pridala som k nej pokrájané maslo,biely jogurt a soľ..

  2. 2

    vymiesila som poriadne , hladké cesto...uložila do miktorténového vrecka a dala do chladničky na 20 minút...

  3. 3

    po 20 min. som cesto rozvaľkala na obdlžnik..pokrájala na 2 cm. široké pásy a tie som po vrchu posypala rascou a cesto som preložila 2x, aby rasca bola vo vnútri cesta a urobila som šúľoček...hrúbka záleží od vášho vkusu..

  4. 4

    takto som ich uložila na plech, potrela osoleným vajcom posypala znova rascou, posypala hrubou soľou a strúhaným syrom...môžte si urobiť podľa seba,,,s makom,sezamom,,proste čo máte radi...

  5. 5

    Trúbu som vyhriala na 200st. a pečú sa 15-20 min..podľa toho, aké chcete, či viac upečené, alebo bledšie...a takto vyzerajú už upečené...a prejem vám dobrú chuť....




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Žiadne droždie, len tak šup-šup? To sa mi páči a slané tyčinky môžem na akýkoľvek spôsob a rodina je po mne. Tak asi z troch dávok na nejakú oslavu, to budeme mať tak na ochutnanie, :-))))))))))))))))
Vymazať
ej veru zachrumkala by som si .-) ale fakt to má jednú obrovskú chybu... ten plech by bol len pre mňa! a čo ostatní? ja by som musela dávku aspoň strojnásobiť :-)
Vymazať
@elisticka , teším sa, že sa ti páčia...sú úžasné, len sa tak po nich zaprášilo.-)))@sovka62 , nič iné tam fakt nejde a je to tak rýchle hotové...kým som nastrúhala syr, pripravila posypoviny, vajce, plech s papierom 20 min. prešlo a už aj som vaľkala...nemohla som viac urobiť, mala som v chladničke už iba 1 jogurt...zvyknem robiť vždy z 3 dávok, lebo u nás prvý plech na 10 min, je v ťahu...prejem , nech sa vydaria a hlavne nech vám chutia,o čom nepochybujem..--) ďakujem vám pekne za komentáre.-))
Vymazať
@medovnicek...dr žím palce a potom mi napíšte, či chrumkali.-)))@margaretka28 ,,veď vy ste všetky šikulky, chrumkáčiky budú raz-dva na stole.-)@evusik...a jak som sa obávala to sem dať, reku, kto by o taký lacný recept zavadil...a vidím, že sa vám všetkým páči.-))) veľmi pekne ďakujem za vaše milé a úsmevné komentáre.-))
1x cupcake
Vymazať
@nadasky..ej bisťu, tak dedo si musí veru poriadnu fiertušku nahodiť, aby stihol pre vás napiecť.-)))budem dodkovi držať palce, nech sa mu chrumkáčiky vydaria.-))) a pochutnajte si a napíšte mi o tom, ako chrumkali výborne.-))ďakujem pekne.-)
Vymazať
Izabelka,veľmi pekný rp.Prosím Ťa,poraď mi,čo mám dať namiesto jogurtu,lebo mám 2 vnukov, ktorí nesmú mliečne výrobky a ja by som ich chcela upiecť na najblišiu oslavu -nemohla byť len voda.Ja mlieko všade nahrádzam vodou.Ešte ráz chválim rp
Vymazať
este ma napadol taky zjednodusovak :-) kedze ja som tvor lenivy a snazim sa veci robit s co najmensou vynalozenou pracou, asi by sa dala ta rasca dat priamo do cesta a potom len z cesta odkrajovat kusky a sulat v ruke, ostane cista doska :-)