Kuracie stehná na jablkách

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 4. februára 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 18 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Recept na kuracie mäsko nasiaknuté voňavými jabĺčkami.

Vyskúšajte kuriatko trošku inak. Krásny recept od používateľky Varecha.sk Helca103, ktorá ho pridala pod názvom Kurča na jablkách a inšpirovala nás k tomuto videoreceptu. V jej recepte nájdete aj textovo rozpísané suroviny k tomuto receptu (ak by ste nestíhali opisovať z videa) :-)

Suroviny

4 ks
4 ks
 trochu

Postup

  1. 1

    Zvyknem kúpiť celé kurčatá a tie si naporcujem doma. Prsia idú do marinády alebo na rezne -na pečenie sú suché. Kúpila som 2 kurčatá ktoré som umyla a naporcovala. Prsia som dala bokom. Chrbáty som dala na malý plech osolila podliala asi 1dl vody. Jablká som len rozkrojila na štvrtinky a vybrala jaderník. NEŠÚPALA som ich. Dala som ich na plech, na ne som dala stehná osolila posypala rascou, podliala trochou vody. Na jedno stehno dávam 2-3 jablká lebo pre mňa je to ako príloha.

  2. 2

    Oba plechy som šupla do rúry a dala piecť asi na 30 minút. Nezakrývala som ničím - mám odskúšanú rúru a viem,že to netreba. V starej rúre som piekla pod alobalom a len pred koncom pečenia som nechala zapiecť kožu. Tu je ťažko radiť každá máme inú rúru, ale ja to mám odskúšané takto.

  3. 3

    Ja som jedla len stehno a jablká, no samozrejme kto chce uvarí si ryžu alebo zemiaky.

  4. 4

    Obsah druhého plechu a 2 stehná sa zjedli len tak s chlebom ktorý som robila podľa @Mijaita. Bylinkové maslo som doplnila cesnakom a do cesta som šupla semiačka. Upečený som nestihla nafotiť pretože sa naň vrhli takou rýchlosťou,že som to vzdala :-)




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Helca vyzerá to byť zaujímavé, škoda, že si nepridala receptík skôr, nedeľu som piekla stehná. Nevadí nabudúce ich vyskúšam podľa teba.
Vymazať
@helca103 , tak ja tvoj recept mozem okomentovat len tak, ze je vyborny, mne sa moc paci :-). Mam moc rada kombinaciu kuracinky s ovocim. Robievame casto 'jablkovu kasu', ktoru mam rada takmer s kazdym masom. Tento tvoj recept iste vyskusam. A samozrejme, ze treba aj jednoduche recepty. Tie su casto najlepsie.
Vymazať
ja som zvykla robiť kurča na jablkách, keď varím kuraciu polievku, vyberiem kurča a položím už naporcované (samo sa naporcuje:-) na jablká, ktoré pustia dobrú šťavu, na vrch kuriatka plátok údenej slaniny, aby nebolo suché; ale urobím aj stehná, je to tak určite ešte lepšie
Vymazať
ked peciem kuracie stehna tiez davam jablka, ale nie tolko, vyskusam dat viac, len neviem, co to mas take biele v bode 2 na prvom obrazku, vyzera to ako smotana, ale to asi nie, ci ako?
Vymazať
dobrá kombinácia,kuriatko s jablkami ..aj mne bude stačiť také jedlo bez prílohy...len u nás to jem len ja,manžel nemôže kura ani cítiť:-)
Vymazať
@janger ja dávam len pokrájané jablká aj zo šupkou a pre mňa je to naozaj ako príloha, budem rada ak vyskúšaš a dáš vedieť ako chutilo.
@rein ďakujem neoľutuješ ak obľubuješ kombináciu s ovocím
Vymazať
@medulienka122 presne ako píšeš tá šťava ktorú pustia jablká je fajnová. Prsia sú suché preto ich radšej robím na iný spôsob, ale s tou slaninkou ako píšeš môže byť fajn, no ja teraz musím obmedzovať slaninku pre seba zo zdrav.dôvodov.
Vymazať
@afataga bod 2 prvý obrázok je svetlo z rúry ako som to tam šupla tak to dosatlo taký divný farebný nádych. Je tam naozaj len to čo mám popísané v recepte
@zdenka1009 aj u nás je to tak,že si to zjem sama a aj mi to vyhovuje lebo sa nemusím deliť o takú dobrotu. Preto robím v dvoch menších plechoch
Vymazať
@helca103 , presne viem ako táto fajnotka chutí, už som to robila a môžem povedať, že jabĺčka v jedle nič nepokazia...ke´d ich robím ako prílohu k mäsku tak chvíľku opečiem na masle, podlejem koňakom a sekundičku oflambujem...sú mňamkovééé.-)))krásne si to urobila aj nafotila.-)
Vymazať
@helca103
super recept .Jablká patria k hydine a dávam ich aj na mesiačiky nakrájané k restovanej pečeni. Nerazí to tak kuracinou a zjemní to chuť.