Mätové pesto

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. mája 2019     Dĺžka videa: 0 minút 48 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Netradičné voňavé pesto

Pesto na cestoviny alebo na chlebík.

Suroviny

1 veľký zväzok
4 - 5 strúčikov
0,5 - 1 dl (alebo rastlinný)
podľa potreby
trošku

Postup

  1. 1

    Ja mam doma dost vela mäty :-) Toto je len jedna cast, kde mi rastie...

  2. 2

    Nazbierame si za jeden poriadny zväzok mäty. Potom ju oplachneme a len otrasieme od vody, ja ju nezvyknem velmi osusit :-) Este vlhke listy sa lepsie mixuju a su viac stavnate ;-)

  3. 3

    Oberieme dole listky od tvrdych stebiel. Tie spice a mäkke stebielka mozme nechat. Pripravime si cca 4 - 5 strucikov cesnaku, to zalezi aj od chuti stravnika :-) Ja mam rada cesnakovejsie pesto :-) Napokon dame mätu, cesnak, sol, cierne korenie a olej do mixera a cele pomixujeme do hladka. Podla potreby dochutime este. Olej davam pol na pol olivovy a rastlinny, viac mi to tak chuti. Co sa tyka oleja, ten sa pridava podla toho, ake huste chcete to pesto mat. Takze co udavam mnozstvo, to je len priblizne :-) Podla chuti mozte do pesta dat aj orechy, ale ja nedavam. Z tohto mnozstva mi vyslo cca 2 dl pesta.

  4. 4

    Ja milujem pesto cisto bez orechov a bez syra :-) Je to super zdrava rychlovka! Väcsinou si ho natieram na pecivo. Je to vyborne! Pravdaze obcas zvyknem spravit aj na spagety, no vtedy zvyknem nastruhat na ne aj parmezan, aby sa detom lepsie smykalo ;-)) Dobru chut.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
akoby sa mohlo lisit, ved su obe zelene :-)
z maty som neskusala, takto priblizne rovnako som robila z mackoveho cesnaku
Vymazať
@methi :-) vdaka,mam jej fakt dost. Koriander som jedla len raz..a to prvykrat a naposledy :-) chutil ako mydlo.. No ktovie,mozno ked je zmiesany s mätou,tak uz taku chut nema :-) Mozno raz skusim. @afataga :-)) tak z tej stranky sa nelisia vobec ;-)) Ak mas vela mäty,tak kludne skus,je to dobrota :-)
Vymazať
@kukulienka dakujem :-) no snazila som sa ho odfotit v tom najlepsom svetle ;-)) Skoda,ze nemas v laske pesto,je velmi chutne.No couz..komu ako :-) pekny podvecer zelam. @monty469 @rybka59 dakujem vam obom za mile slova a za nahliadnutie ;-)
Vymazať
zas niečo nové a zaujímavé od Teba, dievka naša, mäty budem mať neúrekom, tri druhy mám, už teraz je jej dosť, no ja podumem že by som urobila, ale na chlieb asi len ja použijem po troche.
Vymazať
Mila @havino len vyskusaj,je to velmi chutne :-) Ja si na chlieb davam dobre hrubo :-) Aj ja mam doma 2 druhy mäty,jedna je svetlejsia a ma jemnejsie listky a druha je tmavsia a ma trocha hrubsie-tvrdsie listky.Ja osobne mam radsej tu svetlejsiu :-) Ak vyskusas,tak dufam ze das vediet.Pozdravujem!