Mrkvová nátierka

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 14. februára 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 24 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Ako urobiť jednoduchú zdravú nátierku

Zdravý začiatok dňa je so zdravými raňajkami. Vyskúšajte túto mrkvovú natierku zajtra ráno, alebo pozajtra, alebo niekedy :) Zoznam surovín je vypísaný tu: www.varecha.sk/30105

Suroviny

3-4 ks
50 g
 podľa chuti
2-3 strúčiky
1 PL

Postup

  1. 1

    Mrkvu si očistíme a spolu so syrom nastrúhame na strúhadle na tom najmenšom. Pretlačíme cesnak a pridáme jogurt a maslo (maslo je dobré si predom vybrať aby zmäklo). Všetko to spolu zmiešame a nakoniec dochutíme koreninami:) Natrieme na chlebík a dobrú chuť:) P.S.: Na obrázku chýba odfotený jogurt pretože som sa ho rozhodla pridať až na konci:D

  2. 2

    Natrieme na chlebík a dobrú chuť:)




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Od detstva milujem mrkvu s citrónom na sladko. Priznám sa že na slano pomazánku nepoznám. Ukladám, lebo je to zaujímavá zmena a vyzerá to dobre. Vďaka za pomazánku.
Vymazať
skúsim, túto nepoznám. A samozrejme s maslom, je zdravé a dôležité. A odkedy musím kvôli liekom raňajkovať a každú chvíľu čosi zobnem, nemám žiadne problémy s váhou. Nie je nad dobrý chlieb s maslom !
Vymazať
Pekný deň, ja robím podobne len mrkvičku trošku podusím na oleji a po vychladnutí ju primiešam do nátierky. Kdesi som čítala, že betakarotén a vitamín A, sa lepšie vstebávajú do tela ak je mrkva trošku podusená a v spojení s tukom, takže maslo tam treba dať.
Naozaj výborná nátierka hlavne teraz na jar.