Opekané čínske ryžové rezance 炒米粉

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 3. mája 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 13 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Urobte si tradičné čínske jedlo - opekané rezance

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.

  2. 2

    Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Presne takto to mám rád aj ja, ale radšej s čínskou kapustou :-) Pekná fotka, mimochodom.
Vymazať
Opekané čínske rezance mám veľmi rada, tot určite vyskúšam. Podobne robím aj ja, dávam všaj aj cibuľu na pásiky do zeleniny. Ale to je detail :)
Vymazať
rezance prazim zasadne zvlast! najprv dam olivovy olej,por na kolieska,trosku to orestujem a az potom tam pridam rezance a sojovu omacku a rezance rychlo opekam
Vymazať
Su fantasticke a hlavne rychlo hotove,ja ich robim najtenšimi špagetami ,všetkym velmi chutia....
Vymazať
používateľ nemá avatar
foo
vyzerá to výborne, chválim :) ale ja osobne si kupujem mungo rezance, tzv. sklenené, nech viac vynikne to mäso
Vymazať
chodila som na ne v Trenčíne do čínskej reštaurácie, ale už nebudem, čo som videla tie kontroly ako dopadli, mám dosť, ale tieto si určite doma urobím
Vymazať
výborný recept! nemali sme čilli papričky, poslúžil aj zavarený baraní roh :) mňamka