Starý Otec:
Chutná mäsová výroba

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 17. septembra 2019     Dĺžka videa: 2 minúty 53 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Slováci chcú kvalitné mäso. V tejto mäsovýrobe nenájdete pomleté kosti ani šľachy

Už viac ako sedem rokov natrafíte pri potulkách Bratislavou na útulné drevené predajne s potravinami, nad ktorými svieti nápis Starý Otec. Názov zaváňa spomienkami na detstvo a preto sme sa hnaní zvedavosťou do jednej z týchto predajní vybrali, aby sme zistili, čo sa za názvom Starý Otec skrýva.

„Predávame len slovenské produkty. Okrem toho je lepšie, ak je výrobca k spotrebiteľovi blízko. Produkt sa tak dostane na váš stôl za krátky čas, je čerstvejší a nemusí byť významne konzervovaný.
Svoju úlohu v tom samozrejme zohráva aj lokálpatriotizmus. Produkty, ktoré prostredníctvom Starého Otca predávame, dávajú prácu ľuďom častokrát v menej rozvinutých regiónoch. Sú to dobrí, snaživí, milí a pracovití ľudia, ktorí do svojich produktov vkladajú lásku a hrdosť, často cez viac generácii,“
dozvedáme sa od manažérky značky Starý Otec. Na zloženie produktov vraj zakladatelia Starého otca hľadeli dávno predtým, ako sa táto téma stala celospoločenskou. Snažia sa zachovať tradičné slovenské výrobky a zároveň kráčať s novými poznatkami, ktoré prináša doba.

V mäsových produktoch nenájdete pomleté kosti, šľachy, odrezky ani hydinový separát. Šéf mäsovýroby Starého otca je vraj veľký pedant a nikdy sa neuspokojí s ničím priemerným. Šunky a klobásy, ktoré od neho prichádzajú, sú rovnaké, ako sa vyrábali desaťročia dozadu. Jaternice a oškvarky sú taktiež neodolateľné.

Veď napokon máte možnosť posúdiť sami, ako chutí Starý Otec, keď navštívite ich predajne.

Táto epizóda vznikla v spolupráci so Starý Otec a.s.

Ďalšie epizódy zo seriálu Ako sa to robí




Diskusia k videu

Komentáre k receptu