Tekvicová polievka podľa Petra Vargu

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 1. februára 2020     Dĺžka videa: 4 minúty 21 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná. Skúste tento skvelý a jednoduchý recept, ktorý nám prezradil.

Suroviny

600 g
1 PL
4 PL
3 dl
1 ks
1 l
5 g
3 g
3 g (čerstvé)
 štipka (strúhaný)
2 PL
5 g

Postup

  1. 1

    Z tekvice odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do pekáča, na vrch položíme niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu alebo posypeme sušeným. Pridáme maslo, posypeme cukrom, pokvapkáme medom a olivovým olejom, okoreníme a pečieme do mäkka v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35-40 minút.

  2. 2

    Z upečenej tekvice odstránime šupku a dužinu pokrájame na kocky. V hrnci na troške rozpusteného masla orestujeme najemno pokrájanú šalotku, okoreníme. Pridáme tekvicu, zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme asi 15 minút.

  3. 3

    Prilejeme trošku sladkej smotany na zjemnenie, lyžičku masla a rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok.

  4. 4

    Polievku pred podávaním pokvapkáme tekvicovým olejom a smotanou. Na záver pridáme nasucho upražené tekvicové semienka.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
56859_1675025533 - profilový obrázok
dr
Pridáme trošku sladkej smotany na zjemnenie, ale v rozpise je tej smotany 3 dl. Tak ako ? Koľko tej smotany ide do tej polievky ?