Tekvicový prívarok Masterchefky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 2. augusta 2019     Dĺžka videa: 7 minút 3 sekundy.

Foto a video: TV Varecha

Najmladšia víťazka súťaže MasterChef na svete uvarí tekvicový prívarok, s ktorým vyhrala.

Exkluzívne a víťazné jedlo v svetoznámej šou Masterchef si teraz môžete pripraviť aj vy spolu s nami a talentovanou Kristínou Nemčkovou.

Suroviny

1 ks
3 ks
500 g (bez kosti)
1-2 ks
125 g
 čerstvý
1 ks
100 ml
150 ml
200 ml
1 PL
2-3 ks
2 PL
300 ml

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a zalejeme studenou vodou, aby pustili škrob.

  2. 2

    Začneme pripravovať omáčku. Šalotku nakrájame najemno. Tekvicu (použite maslovú tekvicu, nie hokkaido) rozkrojíme na polovicu, odstránime semienka a dužinu na hrubo nastrúhame.

  3. 3

    V hrnci rozpustíme cca 125 g masla a orestujeme na ňom šalotku. Po 2-3 minútach pridáme nastrúhanú tekvicu a spoločne zo 2 minúty orestujeme. Pridáme jednu-dve lyžice cukru a necháme skaramelizovať. Potom zalejeme bielym vínom. Víno necháme vypariť a osolíme. Tekvicu zalejeme hovädzím vývarom a varíme domäkka.

  4. 4

    Medzitým pokrájame jablká aj so šupkou na malé tenké slížiky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli a pridáme nasekaný čerstvý kôpor.

  5. 5

    Mäso osolíme a opečieme na panvici s olivovým olejom. Opekáme približne 2 minúty z každej strany. Do výpeku dáme lyžicu masla a rozpusteným maslom mäso polejeme. Nakoniec dáme mäso piecť do rúry na cca 8 minút.

  6. 6

    Uvarenú tekvicu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérom a omáčku zjemníme 1-2 lyžicami masla a troškou smotany.

  7. 7

    Ako poslednú urobíme zemiakovú slamu. Vo vode namočené postrúhané zemiaky scedíme a osušíme na kuchynskej utierke tak, ako vidíte vo videu. Zemiaky potom vložíme do hrnca s rozpáleným olejom a vypražíme dozlatista. Vyberieme na kuchynskú papierovú utierku a zemiakovú slamu osolíme.

  8. 8

    Tekvicovú omáčku podávame s jahňacím mäsom, jablkami s kôprom a so zemiakovou slamou. Dobrú chuť.




Diskusia k videoreceptu

Komentáre k receptu