Zdravý mrkvový kolač

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 28. mája 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 23 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Je výborný, rýchly a zároveň aj zdravý

Suroviny

1/4 šálky
1/2 ČL
1/2 ČL
1
1,5 PL
2 PL
1/3 šálky
1 ČL
štipka
Plnka:
1 ČL
podľa chuti

Postup

  1. 1

    Množstvo surovin vystači asi tak na spodnu čast torty preto je dobre davku zdvojnasobit alebo piect na dva krat. V takychto jednotkach bol uvadzany aj povodny recept preto neviem aku to ma konkretne gramaž. Ja som však povodne suroviny pomenila podla seba a dala som tam iba tieto uvedene.

  2. 2

    V malej miske zmiešame suché suroviny. V druhej miske mokré suroviny spolu s mkrvou. Suché suroviny pridame do mokrých a dobre premiešame. Zmes vylejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rure (200stupnov) 15min.

  3. 3

    Rozrežeme cesto pozdĺž, potrieme arašidovým maslom (ktoré si môžeme vyrobiť samy. Recept nájdete medzi mojimi receptami). Ďalej na to natrieme tvaroh (ktorý sme zmiešali s vanilkovým extraktom a medom podla chuti), prikryjeme cestom, ktoré na vrchu potrieme medom. Asi hrst orechov rozmixujeme v mixeri a posypeme vrch.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Jedla som už mrkvovú tortu s tvarohovou plnkou a bola chutná,táto má navyše orechy...vyzerá dobre! Ty si ale podarená s tými množstvami:-)))2/4 to je predsa 1/2 a 2/8 je 1/4 podľa mňa zjednodušene. To je nejaký chyták?:-))
1x ilusa
Vymazať
Páči sa mi, vyskúšam; ak by sa dalo doplň orechy do rozpisu surovín.
Vymazať
na obrázku vyzerá pekne, ale tie množstvá sú teda nejaké divné - a že jedna porcia? veru by sa zišlo uviesť to na správnu mieru - minimálne veľkosť plechu...
Vymazať
V poslednej dobe doslova vyhladavam taketo malo sladke a menej obvykle recepty - takze si ma potesila :-) Ale tiez som sa pozastavila nad tym , ze tie mnozstva su sice v poriadku ale ani netusim , aku velkost by mal mat plech . Vyzera to , ze ak by som dala 4/nasobne mnozstvo surovin , snad by to bolo do tortovej formy ???
1x ravdo