Zubáč na masle s batatovým pyré

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 11. januára 2019     Dĺžka videa: 2 minúty 23 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Ryba + špenát + bataty = dobre si pochutnáte!

V tomto recepte si ukážeme ako pripraviť niekoľko chutných vecí - pripravíme si zubáča na masle, ukážeme si ako urobiť pyré (čiže kašu) zo sladkých zemiakov - batatov, ukážeme si špenátovo-smotanovú omáčku a jednoduchý rukolový šalát. Všetko dokopy je naozaj lahodný chod na slávnostnú večeru či obed. Textový postup a zoznam surovín si prečítate aj na stránke: www.varecha.sk/72600

Suroviny

400 g (filety chladené)
100 ml
2 ks
100 g
250 ml
2 ks
30 g
200 g
100 g
 podľa chuti
 podľa chuti
4 strúčiky
7 ks
50 g
 podľa chuti
 podľa chuti

Postup

  1. 1

    Z filiet zubáča odstránime kosti pomocou pinzety a nakrájame ich na porcie. Vložíme ich do misky a polejeme olivovým olejom z oboch strán. Posypeme tymianom a pokvapkáme limetkovou šťavou. Necháme hodinu odležať.

  2. 2

    Batatové pyré: Bataty očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Uvarené bataty scedíme a popučíme. Pridáme tretinu masla, soľ, mleté čierne korenie a tretinu smotany a vymiešame. Nakoniec vmiešame pokrájanú pažítku.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme zvyšok masla a zubáča opečieme z oboch strán (najprv stranu s kožou). Počas opekania jemne osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.

  4. 4

    Špenát: Na panvicu dáme pokrájaný cesnak, pridáme špenát. Podlejeme zvyšnou smotanou a približne 10 minút varíme za občasného premiešania.

  5. 5

    Medzitým pripravíme rukolový šalát. Rukolu polejeme ovocným octom a balzamikovým octom a premiešame. Tento šalát budeme podávať s pokrájanými cherry paradajkami ako prílohu k jedlu.

  6. 6

    Zubáča na masle podávame s batatovým pyré, so špenátovou omáčkou a s rukolovým šalátom s cherry paradajkami. Dobrú chuť!




Diskusia k videoreceptu

Komentáre k receptu