Bravčový guláš na červenom víne

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 25. novembra 2022     Dĺžka videa: 4 minúty 11 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne. Výbornú chuť mu dodá varená cvikla a kopček kyslej smotany.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky. Do misky dáme múku, pridáme soľ, drvenú rascu a čerstvo zomleté čierne korenie. V tejto zmesi mäso dôkladne obalíme. V hlbokej panvici na rozohriatom oleji mäso dozlatista opečieme. Mäso vyberieme a v tom istom oleji opečieme nakrájanú koreňovú zeleninu. Jej chuť potom lepšie vynikne.

  2. 2

    Po chvíli pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a mletú papriku. Krátko orestujeme a prilejeme kvalitné červené víno. Pridáme bobkové listy a povaríme 2-3 minúty.

  3. 3

    Počkáme, kým víno zovrie a pridáme paradajkový pretlak, orestované mäso, korenie, soľ a dobre premiešame. Podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené a zakryté dusíme domäkka asi hodinu.

  4. 4

    Keď je mäso mäkké, pridáme na plátky nakrájanú uvarenú cviklu. Povaríme ešte asi 10 minút.

  5. 5

    Guláš dochutíme podľa potreby. Podávame posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou, s kopčekom kyslej smotany. Môžeme servírovať s roztlačenými uvarenými zemiakmi s maslom.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Recept je to chutný, ale nie je to guláš. Neviem , na čo je tam tá cvikla. Bez nej by to bol perkelt, ale s cviklou, na to nemám pomenovanie, ešte som sa s tým nestretol. Ale všetko je raz po prvýkrát. Dnes voláme gulášom všetko možné, ale aj guláš má svoj charakter, ingrediencie a prípravu. Ja by som to nazval "bravčové podľa záhradníka". V dobrom.
Vymazať
@hannes , myslíš aj za mňa, tiež som po prečítaní surovín rozmýšľala, prečo guľáš? Tak ty si to aspoň správne pomenoval. Inak, nemusí to byť zlé, ale ani ja nejak cviklu nemusím.....
Vymazať
@evanaaa (25.11.2022 18:58) @hannes
Aj borščom by sa to dalo nazvat po doplneni dalsich ingrediencii😉😉😉
Ja vas vsetkych pozdravujem,pekny vecer priatelia👍👍👍😆😆😆

Vymazať
Ak sa pozrieme na maďarskú kuchynu, tak toto sa rozhodne ponáša skôr na guláš ako na perkelt.
Vymazať
Vypadá to dobře, s radostí bych si porci dala. Klidně i bez vína, tam mám chuťové rezervy.
Vymazať
@hannes (25.11.2022 10:24)

Presne tak,od gulášu to má ďaleko. Pridať do toho kapustu,tak by to mohla byť variácia na Boršč.